hanne-afs.reismee.nl

Oi x

Hallo iedereen !

Het is alweer eventjes geleden dat ik hier iets heb opgeschreven, het gaat hier zo snel voorruit dat ik soms vergeet om mijn blog te openen.

Wink

Eerst wil ik ff zeggen dankjewel voor de verjaardagswensen ! Ik heb hier een hele leuke verjaardag gehad met veel kadotjes en een feestje. De kinderen op AABB hebben voor mij gezongen en al mijn collega's waren s'avonds naar mijn verjaardagsfeest gekomen. Het was zeker en vast een verjaardag die ik nooit zal vergeten !

Ik ben ondertussen ook naar de show van Paula Fernandes geweest, wat was dat de moeite om mee te maken ! Heel veel samba muziek en enorm veel mensen ! Maar koud ! Ik wist niet dat het zo koud kon zijn in Brazilië, 0 graden was het ! S'anderdaags ben ik meteen een winterjas gaan kopen en wat heb ik daar al plezier aan gehad ! S'avonds word het hier echt koud. Door de dag valt het goed mee, 21-25 graden ongeveer, hetzelfde als in België alleen noemen wij dat zomer terwijl ze dat hier winter noemen =).

Op 1 mei is het hier ook een feestdag, we zijn met de familie gaan eten. Ergens op een plek in de bergen, zo mooi ! Na het eten hebben we er fruit geplukt want we zaten tussen de fruitbomen. Mandareintjes, bananen en ook takken waar ge op kon zuigen en er dan een soort suikersmaak vanaf kwam. Ik voelde me een beetje in Afrika zitten

Wink

2 weken geleden was het moederdag en op AABB hebben we enorm veel geknutseld hierrond. Sommige kinderen maakten het voor hun moeder, andere voor hun tante, oma of nicht. Hangt ervan af wie ervoor hen zorgt.
Ikzelf heb ook al veel geknutseld met hen, we hebben al samen vlinders gemaakt, geschilderd met kartonnen melk. Het is super om die kinderen al blij te maken met kleine dingen. Wanneer ze vragen om voetbal te spelen of iets anders dan zijn ze al zo gelukkig als je alleen nog maar zegt dat je mee zal doen. Super gewoon !

10juli t/m 12juli ga ik samen met Cristina naar Rio de Janeiro! Daar kijk ik enorm naar uit, ik vind het super dat ik ook andere delen van Brazilië ga zien. Ik zal zeker en vast veel foto's trekken :D En ja Bjorn ook van de stadions die ze momenteel aan het bouwen zijn voor het WK

Tongue out
!

Vorige zaterdag hadden we een groot feest hier in Antônio Prado. De neef van Paê was 25jaar getrouwd en dat word hier uitgebreid gevierd ! Eerst zijn we naar de kerk geweest en daarna naar een grote feestzaal waar we veel gegeten en gedronken hebben. Iedereen was heel mooi gekleed en na het eten werd er muziek gemaakt en veel gelachen en gedanst. Ik hou wel van de feestjes in Brazilië, iedereen is altijd heel enthousiast ook wanneer het geen feest is hoor =) Ik heb in die 2 maanden dat ik hier ben nog geen ene Braziliaan ooit slecht gezind gezien.. of horen klagen dat ze moeten gaan werken of dat het te koud of te warm is.
Brazilianen zijn altijd goed gezind en zijn blij dat ze werk hebben. Want dat is in Brazilië niet zo gemakkelijk. Ook verder studeren is niet voor iedereen weggelegd, in Brazilie kost dit enorm veel geld en hier krijg je geen studiebeurs of dergelijke. Brazilie heeft daar geen geld voor, de kinderen gaan hier ook maar halve dagen naar school gewoon omwille van het feit dat ze hier daar geen geld voor hebben.
Net hetzelfde als ziekenhuizen, kinderen die uit gezinnen komen waar ze het minder hebben kunnen niet naar ziekenhuizen gaan, daar worden ze gewoon langs de achterkant van het ziekenhuis naar buiten gelaten. De harde realiteit van Brazilië.. En misschien heb ik het al verteld in mijn andere verhalen op mijn blog maar hier besef ik echt dat wij het echt nog niet zo slecht hebben in Belgie.

Maar goed ik denk dat jullie nu wel eventjes leesplezier hebben =)

Tot de volgende !

Beijos

Leentje

Amai Hanne! daar wordek stil van zalle!
Maar ben blij dat je je verjaardag zo goed kon vieren en het daar nog steeds goed hebt!
knuffel! xx

Collega's van den Bjorn

Die stokken waar je aan moet zuigen moet je maar eens aan bjorn tonen als hij daar is. Hij zuigt blijkbaar graag aan stokken :)

Lisette

Bedankt voor de groetjes via de bomma. Bij ons in de winkel gaat alles nog goed, we missen je wel.
Groetjes.